Team Minder Slikken

Beweeg mee(r)... slik minder!

Wij zijn een enthousiaste groep mensen met diverse achtergronden die met veel plezier uitkijken naar Socialrun 2023. Sommigen van ons gaan dit jaar voor het eerst het avontuur aan, anderen gaan al vele jaren mee. Wat we gemeen hebben is een hart voor INCLUSIE, voor mensen, voor BEWEGING, voor SAMEN. Zoals ieder ander mens hebben ook wij (zelf, in onze omgeving, in ons werk) te maken psychische kwetsbaarheden . De Socialrun als evenement laat zien dat we met elkaar evengoed in staat zijn tot grootse prestaties; #meedoeniswinnen

We hebben nog plek voor enkele nieuwe deelnemers. Rennen, fietsen of een verzorgende rol? Iedereen is even waardevol, dus neem contact op en wie weet ga je mee op avontuur. Wees welkom!

     

Vorig jaar droegen wij de naam Pssst! een boek en lessenpakket van Brenda Froyen waarmee kinderen leren over psychische kwetsbaarheden. Dit jaar rennen wij onder de naam Minder Slikken, naar het gelijknamige boek van Remke van Staveren. Wij brengen dit boek graag onder de aandacht omdat het recht doet aan de eigen kracht van mensen en het belang van SAMEN. Het zet mensen in BEWEGING.  

 

Over het boek; Minder Slikken, veel minder  

Antidepressiva, antipsychotica, slaap- en kalmeringsmiddelen, stemmingsstabilisatoren ADHD-medicatie: enkele miljoenen Nederlanders gebruiken psychofarmaca. Medicatie kan zinvol zijn, maar we slikken te veel, te lang én soms in gevaarlijke combinaties. Afbouwen is niet eenvoudig. Wat zijn de risico’s? Hoe geleidelijk moet het? Hoe voorkom je ontwenningsverschijnselen en terugval? Dit boek geeft antwoord op basis van wetenschappelijke kennis over afbouwen én een schat aan ervaringskennis. Psychofarmaca kunnen psychische klachten snel verlichten en zijn soms ronduit levensreddend. Maar pillen lossen geen problemen op en kunnen op lange termijn schadelijk zijn. In Minder slikken lees je waarom het zo belangrijk is om zo min mogelijk en zo kort mogelijk te gebruiken, maar wel zo veel als nodig is. Dit boek stelt je in staat om samen met een arts of verpleegkundig specialist veilig af te bouwen. Na het lezen van Minder slikken weet je waarom minder meestal beter is. Dat niet alleen: je weet ook hoe je verantwoord kunt afbouwen en wat je daarvoor nodig hebt. Jij bepaalt.

 

 

10
22/09/2023
12:04

Sjors

View all

De jaarlijkse Socialrun, een estafetteloop van 555km, vormt de hoofdactiviteit van stichting Socialrun. Het evenement vindt standaard plaats in het derde weekend van september, komend jaar van 15 t/m 17 september 2023.