Over de Socialrun

Een uniek evenement

De Socialrun is de langste non-stop estafetteloop van Nederland, dat elk jaar in het derde weekend van september plaatsvindt
Elk team legt in (ongeveer) 48 uur 555 kilometer af om geld in te zamelen voor projecten die inclusie bevorderen.

Een uniek evenement waar een team van ongeveer 25 personen, met minimaal 8 hardlopers, 4 fietsers en vele ondersteuners een route van 555km door Nederland afleggen om aandacht te vragen voor sociale inclusie van mensen met psychische kwetsbaarheden. 

 

Ga naar de deelnemersinformatie

 

Wil jij een onvergetelijke ervaring opdoen en tegelijkertijd bijdragen aan een inclusieve samenleving?
Ervaar de kracht van teamwork, verleg je grenzen en leer nieuwe mensen kennen tijdens de Socialrun.
De eerstvolgende Socialrun vindt is 20 tot en met 22 september. 


De Socialrun is een fantastische ervaring op zichzelf

Tijdens het evenement kom je terecht in een warme, inclusieve gemeenschap van gelijkgestemde mensen. Je leert nieuwe mensen kennen, je krijgt de kans om je grenzen te verleggen, en je ervaart de kracht van teamwork. Daarnaast draag je bij aan een goed doel. Het geld dat we met de Socialrun ophalen, gaat naar projecten die zich richten op inclusie en het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met psychische aandoeningen. Zo maak je echt een verschil.

 

Financiën

De Socialrun vindt in 2024 jaar plaats van 20 t/m 22 september en start en finisht in Soesterberg. Deelname aan de Socialrun kost 1500 euro. Naast het inschrijfgeld heb je als team ook geld nodig voor bijv eten/drinken en bus huur. De luxe of schaarste waar je als team voor kiest, bepaalt het bedrag maar gemiddeld komt dit neer op ongeveer 2500 euro. De uitdaging voor een team is om naast donaties voor het doel ook sponsoren te werven voor de kosten van je team.

 

 

Waarom organiseren we de Socialrun?

1 op de 5 Nederlanders heeft op dit moment last van een psychische aandoening. 4 op de 10 Nederlanders in zijn of haar leven. (Nemesis 2)

De Socialrun wordt georganiseerd om aandacht te vragen voor mensen met psychische kwetsbaarheden en om het stigma rondom psychische aandoeningen te verminderen. Daarnaast heeft de Socialrun als doel om geld in te zamelen voor projecten die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met psychische kwetsbaarheden.

Door deel te nemen aan de Socialrun, ondersteun je dus niet alleen het goede doel, maar draag je ook bij aan het creëren van meer begrip en openheid over psychische aandoeningen. Door het evenement in teamverband te organiseren en mensen met en zonder psychische kwetsbaarheid in gelijkwaardigheid te laten deelnemen, wordt het belang van inclusie en diversiteit benadrukt.

Kortom, de Socialrun is een belangrijk evenement dat bijdraagt aan het bevorderen van mentale gezondheid en het verminderen van het stigma rondom psychische aandoeningen.

 

 

Belangrijk is een groep enthousiastelingen

Er komt wat regelwerk bij kijken om een team op te zetten voor de Socialrun.  Zoals je team samenstellen, het regelen van basiskampen waar je als team kunt rusten, sponsoracties en peptalks. Om je op weg te helpen hebben we handleidingen, overzichten, draaiboeken en tips voor je gemaakt, die te vinden zijn op de site. 

Daarnaast zijn er vanuit de organisatie 3 bijeenkomsten voorafgaand aan de Socialrun en is er een actieve appgroep met alle teamcaptains om elkaar te ondersteunen in de voorbereiding.


Wil je meer informatie?

Wees welkom voor contact met Nienke en Renee die enthousiast alles over jullie deelname aan de Socialrun kunnen vertellen. info@socialrun.nl

 

#meedoeniswinnen