Deelnemersinformatie

Welkom bij de Socialrun! We zijn ontzettend blij dat je interesse hebt in ons evenement en het belangrijke doel dat we nastreven: inclusie voor mensen met psychische kwetsbaarheden.


We leven in een wereld waarin psychische kwetsbaarheden steeds vaker voorkomen. Eén op de vier mensen worstelt momenteel met een vorm van kwetsbaarheid, terwijl maar liefst vier op de tien mensen gedurende hun leven hiermee te maken krijgen. Of je nu zelf te maken hebt met een psychische kwetsbaarheid of iemand kent die hiermee kampt, het is tijd dat we het er met elkaar over gaan hebben. De Socialrun biedt jou als deelnemer een unieke kans om het verhaal en de missie van deze beweging te delen.

Verhalen delen

Het is algemeen bekend dat het delen van je kwetsbaarheid een enorme impact kan hebben op hoe je je voelt. Het gevoel van last en eenzaamheid wordt vaak verzwaard als je jouw kwetsbaarheid niet kunt delen. Door open te zijn over je eigen ervaringen creëer je een omgeving waarin anderen zich gesteund voelen en zich ook durven uit te spreken. Het delen van verhalen over psychische kwetsbaarheden vermindert het stigma dat er nog steeds omheen hangt, en draagt bij aan een inclusieve samenleving.


Maar het gaat verder dan alleen de persoonlijke impact. Het gebrek aan kennis en begrip over psychische kwetsbaarheden bemoeilijkt de externe ondersteuning die mensen nodig hebben. Als anderen niet weten wat er werkelijk speelt, is het lastig om passende steun te bieden. Door het gesprek aan te gaan, brengen we een verandering teweeg. We vergroten het bewustzijn en begrip, zodat we als samenleving beter in staat zijn om elkaar te ondersteunen en te begrijpen.

 

Wat kun jij doen?


En hier kom jij in beeld. Als deelnemer aan de Socialrun heb jij de unieke kans om niet alleen deel te nemen aan dit inspirerende evenement, maar ook om het verhaal en de missie van de Socialrun te verspreiden. Door jouw persoonlijke betrokkenheid en enthousiasme kun je anderen inspireren om het gesprek over psychische kwetsbaarheden aan te gaan. Jij kunt een positieve verandering teweegbrengen in de levens van mensen die worstelen met hun mentale gezondheid.

Jouw deelname is niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een kans om het verschil te maken. Samen kunnen we een inclusieve samenleving creëren waarin we openlijk praten over psychische kwetsbaarheden, elkaar ondersteunen en begrijpen. Laten we samen de kracht van het delen ontdekken en een positieve verandering teweegbrengen.

Socialrun editie vindt plaats van 15 t/m 17 september 2023. Diverse teams zijn nog op zoek naar lopers, fietsers of ondersteuners. Meedoen? Stuur dan een mailtje naar info@socialrun.nl