Zet je in voor Socialrun en maak impact!

Zet je in voor Socialrun en maak impact!

Als stichting Socialrun willen we graag dat iedereen in de maatschappij mee mag doen. Tijdens de Socialrun, [link] estafetteloop van 555 km, vragen we extra aandacht voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. 4 op de 10 Nederlanders krijgt hier in zijn of haar leven mee te maken. 
Met het geld dat wordt opgehaald, maken we impact met verschillende projecten op het gebied van inclusie. Hoe mooi is het om hier als bedrijf/ team aan bij te dragen.

Meld je aan voor de socialrun


Voordelen voor bedrijven/teams om mee te doen


Meedoen aan de Socialrun betekent ook iets voor je organisatie. Hierbij een aantal voordelen op een rijtje:

  • Teams vanuit de zorg kunnen door hun deelname, ook buiten hun eigen muren, laten zien hoe betrokken ze zijn bij het onderwerp inclusie. Door de teams vanuit de breedte van de organisatie leven ze ook direct de boodschap.
  • Teams vanuit organisaties krijgen met hun deelname de ultieme teambuilding. Zo intensief en anders dan ooit met elkaar in iets stappen geeft een enorme verbinding die eilandjes op de werkvloer laar verdwijnen en begrip en zaamhorigheid binnen een bedrijf vergroot.
  • Door deelname aan de Socialrun kan je als bedrijf je SROI op een ludieke manier invullen. De andere winstpunten volgen dan vanzelf. 
  • Je creëert nog meer saamhorigheid

 

Impact maken

Met het geld wat wordt opgehaald subsidiëren we jaarlijks projecten. Een aantal voorbeelden waarmee impact wordt gerealiseerd:

Theatervoorstelling De Wachtenden
Het theaterproject De Wachtenden is een project voor jongeren die al maanden tot een jaar op de wachtlijst staan bij Youz in Zaandam. Via dit project wordt het wachtlijstprobleem in Nederland voor jongeren op een ludieke en krachtige manier door jongeren zelf onder de aandacht gebracht. Daarbij is de lokale en landelijke overheid een specifieke doelgroep. Ook laat het zien dat er alternatieven mogelijk zijn als je maar creatieve en ‘out of the box’ oplossingen verzint met elkaar.

Petra etcetera de podcast
Een podcast gericht op het (zelf)stigma  verminderen en de kennis over bipolaire stoornis vergroten. Gevoelige onderwerpen worden openlijk besproken maar er wordt ook zeker gelachen. De makers willen de luisteraars feitjes en praktische tips meegeven zodat de podcast meer is dan alleen luisteren naar een ander zijn ervaringen en je ook met jezelf aan de slag kunt gaan.

Kookeiland
Onder jongeren en volwassenen is meer sprake van mentale problemen en sociaal isolement. Zodoende zijn we i.s.m. de Bibliotheek AanZet op het zorgidee KOOKeiland gekomen. De ene keer koken we met elkaar, de andere keer wordt er een workshop gegeven of houden we een kookchallenge. Iedere kookavond is het weer een verrassing. Er is aandacht voor thema’s als eenzaamheid, mentale gezondheid, gezonde leefstijl, armoede en de gevolgen van de energiecrisis. KOOKeiland is een plek waar je je welkom voelt en je mag zijn wie je bent.

 

Bekijk hier meer projecten waarmee impact gerealiseerd wordt